Terug naar specialisaties

22/08/2022 – Vanuit de leverancier Otto Bock hebben we vernomen dat de H200 momenteel tijdelijk niet leverbaar is!

NESS H200

De NESS H200 is een draadloze onderarm orthese van fabrikant Bioness die ingezet wordt voor handrevalidatie. De handfunctie en de bewegingsuitslag verbeteren door gebruik van de NESS H200, doorbloeding wordt bevorderd en het verlies van spiermassa (spieratrofie) en spasticiteit nemen af.  De orthese ondersteunt uw hand bij het openen en sluiten en zorgt ervoor dat er weer gereikt worden naar voorwerpen, de grijpfunctie hersteld wordt en dat er weer knijpbewegingen gemaakt kunnen worden. De orthese geeft u daarmee meer zelfstandigheid terug en zelfvertrouwen in uw dagelijks functioneren.

NESS H200 : de techniek

De NESS H200 maakt gebruik van Functionele Elektro Stimulatie (FES) in een nauwkeurige opeenvolging van pulsen die de spieren activeren. Het systeem bestaat uit een lichtgewicht orthese die om de onderarm en de pols sluit. Aan de binnenkant van de orthese zitten elektroden die elektrische pulsen ontvangen waardoor strek- en buigspieren van de hand geactiveerd worden en de kracht in arm en hand weer toeneemt. De bijgeleverde afstandsbediening is draadloos en makkelijk te bedienen. De orthese wordt aangemeten door de orthopedisch technoloog en en de afstandsbediening wordt dan ook voorzien van een persoonlijk trainingsprogramma.

NESS H200 : wanneer toegepast ?

De NESS H200 orthese wordt ingezet bij personen waarbij een verlamming van de onderarmspieren is opgetreden ten gevolge van eenzijdige verlamming (CVA), hersenletsel, cerebrale parese of ruggenmergletsel of andere aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel.

NESS H200 : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u het een maand uitproberen voordat u overgaat tot aanschaf ?

Bij Kamer Orthopedie stellen wij u in de gelegenheid om de H200 voor de duur van maximaal 1 maand te huren zodat u zelf het gemak ervan kunt ervaren.
Mocht u na deze maand besluiten om tot aanschaf over te gaan, dan worden de huurkosten op de aanschafprijs in mindering gebracht.

Meer info over Ness H200