Terug naar specialisaties

Dit product is niet meer leverbaar en vervangen door de L300Go welke verkrijgbaar is via Kamer Orthopedie.
Klik hier om naar de nieuwe pagina te gaan!

NESS L300

NESS L300 is een geavanceerde orthopedische voorziening van fabrikant Bioness Inc. dat middels electrostimulatie zorgt dat de voet geheven wordt waardoor beter lopen weer mogelijk is. Het natuurlijk looppatroon wordt daarbij teruggewonnen, de spieren worden gestimuleerd, verlies aan spiermassa verminderd en het bereik van de bewegingen wordt vergroot.

NESS L300 : de techniek

De NESS L300 registreert via een manchet om het onderbeen de voetdruk op de loopondergrond en genereert daarbij elektrische pulsjes die door de orthese rechtstreeks naar de aangedane voet worden gestuurd, de betreffende zenuwen prikkelt en de spieren dusdanig stimuleert dat de voet weer opgetild kan worden. Met andere woorden: de NESS L300 ontwikkelt een looppatroon waarbij het aangedane been weer functioneert en de gebruiker zijn of haar mobiliteit grotendeels weer terug krijgt. De gebruiker kan zich veiliger, zekerder en sneller verplaatsen op zowel effen als oneffen, vlakke of hellende terreinen.

Voor extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen heeft Bioness ook het nieuwe L300 Plus systeem geintroduceerd. Dit systeem beschikt over een bovenbeenmanchet waardoor er een grotere controle is over zwakke dijbeenspieren ter verbetering van het gebruik van de knie.

NESS L300 : wanneer toegepast ?

NESS L300 is een orthese die wordt ingezet bij personen die als gevolg van een centraal neurologische aandoening zoals eenzijdige verlamming (CVA), multiple sclerose (MS) of cerebrale parese kampen met een voetheffingsprobleem ook wel sleep- of klapvoet genoemd. In overleg met uw medisch behandelaar zullen de persoonlijke instellingen om de juiste zenuwen en spieren te stimuleren afgestemd worden.

NESS L300 : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/ kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u het een maand uitproberen voordat u overgaat tot aanschaf ?

Bij Kamer Orthopedie stellen wij u in de gelegenheid om de L300 voor de duur van maximaal 1 maand te huren zodat u zelf het gemak ervan kunt ervaren.
Mocht u na deze maand besluiten om tot aanschaf over te gaan, dan worden de huurkosten op de aanschafprijs in mindering gebracht.
Voor meer informatie neemt u contact op met Kamer Orthopedie: 020 – 613 13 98 of 0299 – 210 102

Klik hier voor de folder NESS L300

Meer info over Ness L300