Stichting Revalidatie Cirebon

Niet alleen in Nederland proberen we op een zo goed mogelijke manier de mensen vooruit te helpen, dit doen we óók in Indonesië. Medio 2005 heeft Kamer Orthopedie de Stichting Revalidatie Cirebon (SRC)  – geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34322569 te Haarlem –  opgericht. SRC is een non-profit organisatie die op relatief kleine schaal een groot verschil probeert te maken voor gehandicapten (met name kinderen) in en rond Cirebon (Jakarta – Indonesië). De stichting zorgt ervoor dat patiënten voorzien worden van prothesen en orthesen zodat zij weer beter uit de voeten kunnen.

Werkplaats en instrumentmakers ter plaatse

Inmiddels hebben we met behulp van donateurs en sponsors op locatie een professionele werkplaats opgericht. Minimaal één keer per jaar reizen één of meerdere medewerkers van Kamer Orthopedie af om ter plekke de broodnodige hulp te bieden. Omdat het belangrijk is dat de werkplaats op den duur zelfstandig zal kunnen bestaan,  hebben we lokale instrumentmakers aangenomen die we opleiden. Deze instrumentmakers in spe leren we de fijne kneepjes van het vak in het aanmeten, vervaardigen en afleveren van orthesen en prothesen zodat ze het hele jaar door patiënten van dienst kunnen zijn.

Donateur worden?

Wilt u graag donateur worden van Stichting Revalidatie Cirebon? Al uw giften zijn van harte welkom op rekeningnummer IBAN: NL34INGB0001302312 / BIC: INGBNL2A t.n.v. Stichting Revalidatie Cirebon. Een verantwoording van de besteding van alle ontvangen gelden vindt u confom de gesteld wettelijke vereisten terug op onze jaarrekeningen.