Steunzolen

Steunzolen : wat zijn dat precies ?

Steunzolen, officieel ook wel orthopedische voetbedden of correctiezolen genoemd, maken wij voor u op maat. Zo zijn we er zeker van dat ze precies passen bij uw voetprobleem. Steunzolen bieden ondersteuning, ontlasting en correctie aan de voeten, ze zorgen voor een verbeterde drukverdeling onder de voeten en voor standsveranderingen. Pijnklachten nemen af of verdwijnen zelfs helemaal. U kunt ze gewoon in uw confectieschoenen dragen.

Steunzolen : wanneer nodig ?

Steunzolen kunnen heel geschikt zijn bij verschillende klachten, denk bijvoorbeeld aan hielspoor, een doorgezakte voet, beenlengteverschil, sportblessures, diabetes, eeltvorming, reuma, knieklachten, rugklachten, scheefstand etc. Wanneer de balans in de voetstand om wat voor reden dan ook is verstoord zal dit een zeker effect hebben op de rest van het lichaam. De werking van steunzolen strekt verder dan alleen de voet.

Steunzolen : welke soorten?

Kamer Orthopedie maakt verschillende typen steunzolen, uitgevoerd in kurk of leer. Steunzolen voor dagelijks gebruik, om mee te sporten, voor gebruik in veiligheidsschoenen.

Steunzolen voor volwassenen maar natuurlijk ook voor kinderen!

Steunzolen : wanneer vergoed?

De vergoeding van steunzolen valt onder de aanvullende zorgverzekering. U betaalt de steunzolen rechtstreeks aan Kamer Orthopedie. Vervolgens kunt u de kosten van de steunzolen, met de factuur die u bij aflevering, van ons krijgt zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Of u (een deel van) de kosten vergoed krijgt hangt af van uw aanvullende zorgverzekering.

Om duidelijkheid te krijgen over de hoogte van een eventuele vergoeding raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Tagwolk en aandoeningen