Steunzolen

Steunzolen : wat zijn dat precies ?

Steunzolen, ook wel inlays of inlegzolen genoemd, zijn orthopedische voorzieningen die voor een betere drukverdeling zorgen en bepaalde delen van de voet ontlasten.

Steunzolen : wanneer nodig ?

Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de plaatsing van de voeten.  Zo’n 70 procent van de mensen ondervindt op een bepaald moment in hun leven hinder van hun voeten. Gemiddeld zetten we zo’n 7.000 stappen per dag en bij elke stap wordt er op enkels en voeten een enorme druk van wel drie keer het lichaamsgewicht uitgeoefend. Personen met staande beroepen krijgen vaak last van hun voeten, knieën en rug maar ook het dragen van oncomfortabel schoeisel en hoge hakken kunnen zorgen voor lichamelijke klachten. Het meest bekend is het gebruik van inlays bij holvoeten of platvoeten. Maar ook bij scheefstand door beenlengteveschil, spierspanning(sverschillen),  reumatische aandoeningen en diabetes  en voetproblemen als gevolg van een ongeval kunnen corrigerende zolen een uitkomst bieden. Ook vinden sporters het vaak prettig middels inlegzolen meer stabiliteit in hun bewegingen te ervaren en daarmee sportblessures te behandelen dan wel tegen te gaan.

Steunzolen : welke soorten ?

Steunzolen zijn er voor diverse doeleinden en kunnen worden gemaakt van allerhande materialen. Zo zijn er inlays van kurk, kunststof of metaal. In overleg met u en uw wensen kiezen wij voor u de meest geschikte uitvoering. Dit kan maatwerk zijn of hoogwaardige confectie.

Steunzolen : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Steunzolen : samengevat

Kortom, steunzolen zijn een orthopedische voorziening voor de voet die in uiteenlopende uitvoeringen kunnen worden vervaardigd. Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de KEVO. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.

Tagwolk en aandoeningen