Heup brace

Heup brace : wat is dat precies?

Heup brace van Kamer Orthopedie is een orthese of wel orthopedisch ondersteunend hulpmiddel ten behoeve van de heup en zorgt ervoor dat de heup ondersteund dan wel gestabiliseerd of gefixeerd wordt. Door het gebruik van deze orthopedische voorziening krijgt de gebruiker meer stabiliteit en kan daarmee zekerder en veiliger functioneren.

Heup brace : wanneer nodig ?

Heup brace wordt onder meer voorgeschreven wanneer er sprake is van heupluxatie waarbij de kop van het bovenbeen regelmatig uit de heupkom schiet. Dit kan het gevolg zijn van een aangeboren afwijking zoals heupdysplasie of een ongeval / blessure. Ook kan de heup brace voorgeschreven ter revalidatie na een heuprevisieoperatie. Tevens kunnen aangeboren aandoeningen het gebruik van een heup orthese (tijdelijk) nodig maken.

Heup brace : welke soorten ?

De heup orthese is er meestal in een dynamische uitvoering. In dat geval zorgen stalen scharnieren die een het buikgedeelte van de orthese en het bovenbeendeel met elkaar verbinden voor gecontroleerde bewegingen van(uit) de heup en bovenbeen zodat de bovenbeenkop niet meer uit de heupkom kan schieten. Spreidbroekjes voor kinderen om de stand van de heupen te geleiden, vallen ook onder heup orthesen.

Heup brace : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Heup brace : samengevat

Kortom,een heup orthese is een orthopedische voorziening die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd. Ook zijn er hoogwaardige confectie braces leverbaar. Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de heup orthese. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.