Enkel Voet Orthese

EVO : wat is dat precies ?

Enkel-voet-orthese (EVO) van Kamer Orthopedie is een orthese of wel orthopedisch ondersteunend hulpmiddel ten behoeve van de enkel en de voet tezamen en zorgt ervoor dat dit gebied in zijn geheel stabiliseerd wordt. Bovendien wordt de spierwerking door een EVO ondersteund en gecorrigeerd en zorgt de voorziening voor het verbeteren van de algehele mobiliteit van de gebruiker. De enkel-voet-orthese wordt in of aan de schoen gedragen.

EVO : wanneer nodig ?

Enkel-voet-orthese (EVO) wordt onder meer voorgeschreven wanneer er sprake is van (gedeeltelijke) verlamming (paralyse / plegie) of zwakte (parese) of spasticiteit van één of meerdere spieren. Tevens kan het zijn dat er zenuwen (zoals de nervus peroneus) bekneld of verlamd zijn geraakt door bijvoorbeeld langdurige narcose met verzwakte voetheffing als gevolg. Ook een hernia (risico op een klap- of sleepvoet) of een hersenbeschadiging, spierziekten of instabiele enkelgewrichten kunnen het gebruik van een EVO noodzakelijk maken.

EVO : welke soorten ?

Enkel-voet-orthese (EVO) kunnen op meerdere  manieren uitgevoerd worden. Meestal is de EVO van lichtgewicht materiaal dat al dan niet mee veert. De EVO wordt zo gemaakt dat hij comfortabel in de schoen gedragen kan worden. Daarnaast kan het zijn dat de enkel-voet-orthese aan de schoen wordt bevestigd. Er zijn EVO’s voor het dagelijks gebruik maar er zijn er ook die alleen gedurende een deel van de dag ingezet hoeven te worden.

EVO : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

EVO : samengevat

Kortom, een enkel-voet-orthese van Kamer Orthopedie is een orthese die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd.Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de EVO. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.