Pols Hand orthese

Pols hand orthese : wat is dat precies ?

Een pols hand orthese, ook wel pols hand brace of pols hand spalk genoemd, is een uitwendig orthopedisch hulpmiddel dat ervoor zorgt dat het gebied van de pols en / of hand ondersteund, gecorrigeerd, beschermd, gefixeerd of ontlast wordt.

Pols hand orthese : welke soorten ?

Kamer Orthopedie maakt haar pols hand orthesen voornamelijk op maat en in meerdere uitvoeringen en met verschillende materialen. De keuze hangt af van het beoogde doel van de voorziening en de individuele situatie dan wel aandoening van de drager. Wij streven altijd naar de juiste balans in kwaliteit, te bereiken doel en wensen van de medisch behandelaar en gebruiker. Kamer Orthopedie levert daarnaast ook hoogwaardige confectie orthopedische voorzieningen voor de pols en / of hand die al dan niet nader aangepast worden op de behoeften van de klant.

Pols hand orthese : wanneer nodig ?

Een pols hand orthese is nodig wanneer ondersteuning of correctie van het pols / hand gebied nodig is. Dit kan zijn bij sportblessures maar ook bij (chronische) aandoeningen in het pols hand gebied zoals artrose (slijtage), reumatoïde artritis (chronische gewrichtsontsteking), carpaal tunnelsyndroom, CANS (voorheen RSI) of spasticiteit. Er zijn talloze aandoeningen waarvoor de pols hand orthese ingezet kan worden.

Pols hand orthese : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Pols hand orthese : samengevat

Kortom, een pols hand orthese is een orthopedische voorziening die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd. Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de voorziening. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.