Elleboog orthese

Elleboog orthese: wat is dat precies ?

Een elleboog orthese, naar gelang het type ook wel elleboog brace of elleboog spalk genoemd, is een uitwendig orthopedisch hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de elleboog ondersteund, gecorrigeerd, beschermd, gefixeerd of ontlast wordt. Vaak is er sprak van overbelasting van dit gebied waardoor ook irritatie van botvlies en pezen kan onstaan. De elleboog orthese zorgt voor verlichting en daarmee voor meer mobiliteit van de drager.

Elleboog orthese : welke soorten ?

Kamer Orthopedie maakt haar elleboog orthesen voornamelijk op maat en in meerdere uitvoeringen en met verschillende materialen vervaardigd. Zo zijn er dynamische orthesen die met behulp van scharnieren de bewegingen geleiden of contracturen bestrijden. De keuze hangt af van het beoogde doel van de voorziening en de individuele situatie dan wel aandoening van de drager. Wij streven altijd naar de juiste balans in kwaliteit, te bereiken doel en wensen van de medisch behandelaar en gebruiker. Kamer Orthopedie levert daarnaast ook hoogwaardige confectie orthopedische voorzieningen voor de elleboog die al dan niet nader ingesteld worden op de behoeften van de klant.

Elleboog orthese : wanneer nodig ?

Een elleboog orthese is nodig wanneer ondersteuning of correctie van de elleboog nodig is. Dit kan zijn bij sportblessures zoals een tennisarm of backhand / forehand elleboog of golfersarm maar ook bij (chronische) aandoeningen in het ellebooggebied zoals artrose of gewrichtsklachten. Ook kunnen elleboog braces toegepast worden bij postoperatieve en posttraumatische irritaties.

Elleboog orthese : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Elleboog orthese : samengevat

Kortom, een elleboog orthese is een orthopedische voorziening die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd. Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de voorziening. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.