Brace nek

Brace nek : wat is dat precies?

Brace nek van Kamer Orthopedie is een orthese of wel orthopedisch ondersteunend hulpmiddel ten behoeve van de nek / hals en zorgt ervoor dat dit gebied in zijn geheel stabiliseerd, ondersteund, gefixeerd of ontlast wordt. Bovendien worden de spieren door een nek orthese ondersteund en zorgt de voorziening voor het verbeteren van algehele mobiliteit van en pijnvermindering bij de gebruiker.

Brace nek : wanneer nodig ?

De nekbrace wordt onder meer voorgeschreven wanneer er sprake is van slijtage in de nekwervels (artrose), pijnlijke nekwervels (cervicobrachialgie) en klachten aan de tussenwervelschijven zoals discopathie. Ook bij nekhernia zijn patiënten gebaat met een dergelijke orthopedische voorziening. Ook bij verminderde spierkracht zoals bij ALS-patiënten kan een brace ondersteuning bieden.

Brace nek : welke soorten ?

Nekbraces of nek orthesen kunnen op meerderere  manieren uitgevoerd worden. Meestal is de nekbrace van lichtgewicht en zacht kunststof dat deels meeveert. De nekbrace wordt zo gemaakt dat hij comfortabel gedragen kan worden. Maar veelal leveren wij hoogwaardige confectie braces.

Brace nek : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Brace nek : samengevat

Kortom, een nekbrace van Kamer Orthopedie is een maatwerk orthese bij uitstek die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd.Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de nekbrace. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.