Prothese been : wat is dat precies?

Prothese been, ook wel kunstbeen genoemd, is een orthopedisch hulpmiddel dat (een deel van) het been  vervangt waardoor de drager ervan weer meer lichaamsfuncties geboden wordt en daardoor zelfstandiger kan functioneren. Een beenprothese bestaat doorgaans uit een koker voor de stomp, een kniegewricht bij amputatie boven de knie, een enkelgewricht die statisch of dynamisch is en een voet.

Prothese been : welke soorten?

Kamer Orthopedie maakt haar beenprothesen op maat en in meerdere uitvoeringen en met verschillende materialen. Er zijn prothesen waarbij de functionaliteit ondergeschikt is aan de cosmetische uitstraling,  er zijn passief instelbare prothesen die met de hand bediend worden, er zijn mechanische prothesen die door lichaamskracht geactiveerd worden en er zijn elektrische prothesen die in samenwerking met spiersignalen meerdere  functies kunnen verrichten. De keuze hangt af van het beoogde doel van de voorziening en de individuele situatie van de drager. Wij streven altijd naar de juiste balans in kwaliteit, te bereiken doel en wensen van de medisch behandelaar en gebruiker. Kamer Orthopedie levert daarnaast ook hoogwaardige fabrikaten die al dan niet nader aangepast worden op de behoeften van de klant.

Prothese been : wanneer nodig?

Een beenprothese is nodig wanneer het betreffende gebied door aangeboren aandoeningen, ongeval(trauma)  of medisch ingrijpen als gevolg van ziekte is geamputeerd. Veelal zal de orthopedische voorziening op verwijzing van uw medisch behandelaar voorgeschreven worden en onderdeel uitmaken van een behandeling of therapie.  Zodra u de verwijzing heeft ontvangen, komt u met Kamer Orthopedie in contact en hanteren wij de werkwijze die u hier kunt bekijken.

Prothese been : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.