Agilium Freestep

In geval van artrose zorgt de Agilium Freestep ervoor dat de belasting op de knie wordt verplaatst. Door het pijnlijke deel van het kniegewricht te ontlasten komt er minder druk op dit deel van de knie en wordt de pijn vaak direct minder. De Agilium Freestep is hiervoor een oplossing. .

Agilium Freestep : de techniek

De Agilium Freestep zorgt ervoor dat het kniegewricht ontlast wordt waardoor er minder druk op de knie ontstaat. De brace lijnt het kniegewricht uit boven de voet en de knie wordt ongeveer anderhalve centimeter teruggezet.

Agilium Freestep : wanneer nodig ?

De Freestep wordt ingezet wanneer er sprake is van mediale gonartrose of wel onomkeerbare slijtage van het kraakbeen van de binnenzijde van  het kniegewricht. Dit komt het meest voor bij ouderen of bij mannen of vrouwen met overgewicht. Bij artrose gaat de veerkracht en dikte van het kraakbeen achteruit. De krachten worden dan opgevangen door het bot zelf waardoor er pijn en functieverlies ontstaan. Vaak verandert de stand van de knie en wordt één zijde meer belast. De Agilium Freestep ontlast het kniegewricht hetgeen kan leiden tot verlichting van de pijn, ook in geval van unicompartimentele knieartrose of genu varum (O-benen).

De derde generatie

De Agilium Freestep 3.0 wordt aan de voet gedragen en werkt bij de knie. Hij herverdeelt de krachten die op het gewricht werken. Het ontlast het getroffen deel van het gewricht en leidt de kracht meer naar het midden van de knie. De bewegingsvrijheid van de knie wordt niet beperkt.

Dit zijn de verschillen met de vorige versies: 

  • Maten: Nieuwe XS maat en vereenvoudigde maat selectie
  • Quick-release sluiting: Gemakkelijk aan te trekken dankzij de nieuwe snelsluiting
  • Varus-/valgus instelling schroef: Snelle, traploze instelling van de varus- en valgus stand
  • Voetbeugel: Gemakkelijk aan te passen aan de patiënt

Zool kan op maat geknipt worden: Individueel aanpasbaar aan de patiënt, snel en eenvoudig met een schaar

Agilium Freestep : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/ kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.