C-Leg Compact: veilig en comfortabel bewegen

Voor gebruikers die een bovenbeenamputatie hebben ondergaan en een minder hoog activiteitenniveau behoeven, heeft de firma Otto Bock een comfortabele prothese ontwikkeld met een bijzonder functioneel kniescharnier, de zogeheten C-leg Compact. De C-Leg Compact kent, net als de reguliere C-Leg waarop de Compact technologie gebaseerd is, een uitstekend bewegingsverloop die het natuurlijke looppatroon dicht benaderd. De elektronisch gestuurde standfasecontrole zorgt dat de knie extra veilig is. Bovendien heeft het systeem een stafunctie en vaststelling die door de prothesedrager kan worden geactiveerd met een afstandsbediening.

C-Leg Compact: meer tegelijk kunnen

Met de C-Leg compact is het eenvoudig om meerdere zaken = tegelijk te doen zoals wandelen en praten of in kleine ruimtes zoals de keuken te lopen tijdens het koken. Het is bewezen dat gebruikers van de C-Leg Compact minder vallen door het hoge veiligheidsniveau van het systeem. Ook het gaan zitten gaat veel geleidelijker omdat de knie bij deze beweging langzaam doorbuigt.

De C-Leg Compact wordt door onze orthopedisch medewerker bij het passen individueel ingesteld op het gewicht en activiteitsniveau van de gebruiker van de prothese.

C-Leg Service Center

Kamer Orthopedie is sinds 2008 één van de maar enkele gecertificeerde C-Leg Service Centers in ons land.  Na het volgen van diverse vakinhoudelijke cursussen en het behalen van het bijbehorende C-Leg certificaat zijn onze orthopedische instrumentmakers bevoegd om deze computergestuurde prothese aan te meten, te passen, in te stellen, en af te leveren. Dit alles in nauwe samenwerking met fabrikant Otto Bock. Ook voor het cosmetisch afwerken en het verrichten van periodiek onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.