C-Leg : computergestuurde beenprothese

De C-Leg is een computergestuurde beenprothese van de firma Otto Bock. In de loop van zijn bestaan is dit hoogwaardige staaltje techniek meermaals nader geoptimaliseerd. Van trappen en hellingen tot oneffen oppervlakken en achteruit lopen, het C-Leg beenprothesesysteem past zichzelf dynamisch aan allerlei alledaagse situaties aan. De aangebrachte verbeteringen die we hieronder op een rijtje hebben gezet, maken de C-Leg tot dé beenprothese van de nieuwe generatie: de prothese benadert nog meer het natuurlijke looppatroon en geeft de gebruiker meer vrijheid, stabiliteit en daarmee ook het benodigde zelfvertrouwen om de beenprothese te gebruiken.

C-Leg : verbeterde zwaaifaseregeling

Mechanische en elektronische verbeteringen hebben de zwaaifaseregeling van deze prothese geoptimaliseerd. De nieuwe C-Leg benadert nóg beter een natuurlijk looppatroon. Ook kan de prothesedrager het kniescharnier gemakkelijker bewegen zodat niets een actief loopgedrag de gebruiker in de weg staat.

 C-Leg : geoptimaliseerde struikelpreventie

Ook de geïnnoveerde struikelpreventie is een aanwinst als het gaat om veiligheid: de prothesedrager kan zich door automatische correctie van de prothese makkelijker met het gezonde been in evenwicht brengen. Door deze nauwkeurige struikelherstelfunctie ontstaat meer stabiliteit en worden nare valpartijen zo veel mogelijk voorkomen.

C-Leg : Verhoogd maximaal gewicht

De gecomputergestuurde beenprothese van Otto Bock is nog sterker vanwege aanpassing van het frame van het kniescharnier. In combinatie met de juiste buisadaptors is de C-Leg goedgekeurd tot een maximaal lichaamsgewicht van 136 kg.

C-Leg : 3rd-mode

Door de toevoeging van een extra activiteitmodus, de zogeheten 3rd mode, is het zelf mogelijk om aanvullende bewegingspatronen in te stellen. Dit is ideaal voor de gebruiker want de orthopedisch instrumentmaker van Kamer Orthopedie hoeft daar niet speciaal meer voor ingezet te worden. Dus in vele opzichten krijgt de prothesedrager nog meer bewegingsvrijheid door deze innovatie. Met de zogeheten Cockpit-app kunt u de C-Leg direkt besturen met uw smartphone (Adroid) via geintegreerde Bluetooth.

C-Leg : demping en vocht

In geval de gebruiker geconfronteerd wordt met een lege accu kan hij of zij nog kiezen uit twee mogelijkheden: de prothese kan qua dempingsgedrag zo ingesteld worden dat de prothese in geheel rechte stand gezet wordt of dat de knie op de volledig vrije stand gezet wordt. Ook is het kniescharnier middels een grotere afsluitkap beter beschermd tegen vocht zodat een regenbuitje geen probleem meer vormt voor de prothesedrager.

C-Leg : erkend service center

Kamer Orthopedie is sinds 2008 één van de maar enkele gecertificeerde C-Leg Service Centers in ons land.  Na het volgen van diverse vakinhoudelijke cursussen en het behalen van het bijbehorende C-Leg certificaat zijn onze orthopedische instrumentmakers bevoegd om deze computergestuurde prothese aan te meten, te passen, in te stellen en af te leveren. Dit alles in nauwe samenwerking met fabrikant Otto Bock. Ook voor het cosmetisch afwerken en het verrichten van periodiek onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

C-Leg : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/ kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.