Myo armprothese

Myo armprothese is een electrisch aangedreven armprothese of kunstarm van de firma Otto Bock. Deze armprothese is niet alleen van cosmetische meerwaarde maar kan ook een aantal functies terugbrengen die het dagelijks functioneren van de gebruiker vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan het zelf aankleden, sporten, uitvoeren van huishoudelijke taken en spelen.

Myo armprothese : de techniek

De Myo armprothese  is voorzien van hoogwaardige technologie die de gripfunctie van de hand teruggeeft aan de gebruiker door middel van op schouder of arm aangebrachte elektroden. Bij aanspanning van de armspieren geleiden deze elektroden de vanuit de zenuwbanen doorgegeven impulsen door naar de prothese waardoor de hand zich opent en sluit. In tegenstelling tot een mechanische armprothese hoeft u bij de electrische Myo armprothese geen bandage te dragen om de grijpfunctie middels de schouders te activeren Wel is Myo armprothese zwaarder in gewicht vanwege de geïntegreerde motor en accu.

Myo armprothese : wanneer nodig ?

De Myo armprothese wordt voorgeschreven wanneer men als gevolg van aangeboren aandoeningen, ziekte of ongeval (trauma)  zijn of haar arm moet missen. Wel zal de medisch behandelaar in overleg met orthopedisch technicus beoordelen of deze armprothese bij u toepasbaar is. Dit onder meer in verband met vereiste spierspanning en spiercontrole.

Myo armprothese : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering.Op de website https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/ kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.