Silver ring splint : wat is dat precies ?

Silver ring splint is een orthopedische ring gemaakt van zilver die aan de hand of vinger(s) gedragen wordt. Het betreft een ondersteunende orthopedische voorziening die standscorrigerend en functionaliteitsbevorderend werkt voor de vinger(s) en hand. Een silver ring splint wordt aangemeten door de orthopedisch technicus en vervolgens verder uitgewerkt door een zilversmid.

Silver ring splint : de techniek

Silver ring splints zijn met name in zilver uitgevoerd omdat dit een duurzaam en zeer slijtvast materiaal is. Bovendien veroorzaakt zilver vrijwel nooit irritatie aan de huid of transpiratie tenzij er sprake is van een allergie. In dat geval kan de voorziening tegen meerprijs in goud uitgevoerd worden. Omdat het de handen betreft, is het prettig dat de orthese een hoge esthetische waarde heeft door zijn uitvoering in edelmetaal.

Silver ring splint : wanneer nodig ?

De silver ring splints van Kamer Orthopedie vormen een doelmatige oplossing bij diverse chronische pols-, hand- en vingerklachten in de gewrichten welke veroorzaakt worden door bijvoorbeeld reuma, artrose of CANS (RSI) of juist hypermobiliteit. Een silver ring splint ondersteunt de bewegelijkheid van het te behandelen gebied of beperkt deze juist naar gelang de aandoening.

Silver ring splint : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Voorbeelden van enkele Silver Ring Splints

Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint
Silver Ring Splint