PlagioCare

Zeer regelmatig wordt een asymmetrische hoofdstand als gevolg van plagiocefalie, scafocefalie, brachycefalie of dolichocefalie  bij pasgeborenen geconstateerd. Vaak is de oorzaak een voorkeurshouding van de baby. Meestal verdwijnt de scheefstand weer vanzelf in de eerste 6 weken. Wanneer dat echter niet het geval is, kan een zogeheten redressiehelm ingezet worden om de juiste vorm van de schedel te bereiken. Kamer Orthopedie maakt deze orthepedische helmen op maat met behulp van PlagioCare 3D techniek van fabrikant Ossür.

PlagioCare 3d : de helm

De PlagioCare helm van Kamer Orthopedie is een comfortabele lichtgewicht orthese waarin een naadloze voering verwerkt zit en welke uigerust is met een optimale pasvorm. Een groot pluspunt is ook dat er geen kinbandje nodig om de helm te bevestigen. Dit is veel comfortabeler en veiliger in het gebruik.

PlagioCare 3D : de techniek

PlagioCare 3D is een techniek die het nemen van een gipsafdruk van de schedel voor het vervaardigen van een orthopedische helm overbodig maakt. De oude techniek van het gipsen was een vervelende en soms zelfs een beangstigende ervaring voor de (zeer jonge) patiënt. In het gipsen ging bovendien relatief veel tijd zitten omdat het aangebrachte gips eerst moet uitharden voordat de gipsafdruk van het hoofd gehaald kan worden. Voor kleine kindjes is dat geen prettige ervaring.

PlagioCare 3D : snel en zeer nauwkeurig

Tegenwoordig maakt Kamer Orthopedie daarom gebruik van PlagioCare 3D Technologie waarbij het maatnemen geschiedt met behulp van een draagbare 3D camera. Het patiëntje krijgt een soort stoffen mutsje op het hoofd geplaatst met allerhande (meet)puntjes erin en met de camera wordt vervolgens een korte serie foto’s van het hoofd gemaakt. Het is niet noodzakelijk dat het kindje het hoofd stil houdt. Daarna wordt er door de computer van de reeks opnamen een volledig interactief  3D beeld gemaakt. Dat vormt de basis om een eerste pasmodel te maken en deze nader aan te passen tot een helm die precies de juiste specificaties en correcties kan bereiken. De te behalen resultaten zijn afhankelijk van verschillende factoren maar een behandeling met het PlagioCare  systeem brengt áltijd verbetering. Het is  bovendien ook uniek dat u en de medisch behandelaar middels een USB-stick de scan van de schedel kunt bekijken.

Folders

Download nu onze Algemene Redressiehelm / Plagiocare folder
Download nu onze Redressiehelm / Plagiocare folder na het aanmeten
Download nu onze Redressiehelm / Plagiocare folder bij aflevering

Prints op helm

Kijk hier voor onze Redressiehelm printjes

Tegen een meerprijs is het zelfs mogelijk om een helm custom-made te laten airbrushen zoals op deze pagina op de afbeeldingen.