Confectie

Confectie hulpmiddelen : wat zijn dat precies?

Confectie hulpmiddelen zijn orthopedische voorzieningen die niet op maat gemaakt worden maar vanuit de standaard confectiecollectie van fabrikanten geleverd worden. Wel kan het zijn dat we kleine aanpassingen verrichten om de voorziening zo goed mogelijk te laten aansluiten. Kamer Orthopedie adviseert tijdens een consult het juiste type confectie artikel en meet deze bij u aan. De meeste artikelen hebben wij op voorraad en anders bestellen we ze voor u. Betalingen kunnen contact of met de pinpas gedaan worden.

Confectie hulpmiddelen : wanneer voorgeschreven?

Confectie hulpmiddelen worden doorgaans niet voorgeschreven door een (para)medisch behandelaar. Dit geldt met name voor allerhande voorzieningen die preventief ingezet worden of aangeschaft worden ten behoeve van ondersteuning voor sport. Curatieve of wel genezende confectie artikelen worden soms door de behandelaar voorgeschreven.

Confectie hulpmiddelen : wat voor soorten ?

Confectie hulpmiddelen zijn er in vele soorten, maten en materialen,  denk bijvoorbeeld aan kniebraces, duimspalken, korsetten, elleboogbraces, polsbraces etc. Afhankelijk van de te behandelen aandoening c.q. medische indicatie zullen wij  u adviseren welk type brace het best ingezet kan worden.

Confectie hulpmiddelen : samengevat

Kortom, een vinger orthese is een orthese bij uitstek die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd.Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel en mogelijkheden van de drager. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.

Confectie hulpmiddelen : wanneer vergoed ? 

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Wilt u meer weten over ons confectie aanbod, klik dan hier voor de folder.

Tagwolk en aandoeningen