L300 Go – elektrostimulatie

Heeft u door een klapvoet moeite met lopen? Dan kan de L300 Go wellicht uitkomst bieden. Dit systeem tilt uw voet op tijdens het lopen. Hierdoor verbetert uw looppatroon en loopt u soepeler en veiliger. De L300 Go kan ook worden ingezet wanneer u te maken heeft met instabiliteit in uw knie.

De L300 Go is geschikt voor mensen met een aandoening aan het centrale zenuwstelsel, zoals multiple sclerose (MS) en cerebrale parese (CP). Ook mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad kunnen baat hebben bij de L300 Go. Het systeem prikkelt de zenuwen die door de hersenen niet meer kunnen worden aangestuurd. De L300 Go helpt u bij het heffen van de voet waardoor uw looppatroon wordt verbeterd.

  • Vernieuwende technieken, zoals innovatieve bewegingssensoren, zorgen ervoor dat uw looppatroon soepeler wordt.
  • Het prikkelen van uw zenuwen bevordert het herstel van uw spieren, de bewegingen in uw gewricht en uw bloedsomloop.
  • Met de mobiele app kunt u eenvoudig uw activiteiten meten en uw stappen tellen.

Met de mobiele app voor gebruikers kunt u uw activiteiten in de gaten houden, doelen stellen en aan de hand hiervan nieuwe stappen zetten. De app maakt het bovendien makkelijk om uw resultaten te volgen en vast te leggen.

L300 Go – de Techniek

De L300 Go registreert via bewegingsherkenning de positie van het onderbeen. Versnellingssensoren houden uw bewegingspatroon nauwkeurig in de gaten. Wanneer uw bewegingen veranderen kan de L300 Go binnen 0,01 de juiste prikkels bieden om de voet op het juiste moment te heffen. Met andere woorden: de L300 Go ontwikkelt een looppatroon waarbij het aangedane been weer functioneert en de gebruiker zijn of haar mobiliteit grotendeels weer terug krijgt. De gebruiker kan zich veiliger, zekerder en sneller verplaatsen op zowel effen als oneffen, vlakke of hellende terreinen.

Dankzij de ingebouwde bewegingsherkenning en bediening zijn de voetsensor en afstandsbediening niet meer noodzakelijk, zoals in het vorige model van de L300, maar optioneel.

L300 Go – wanneer wordt het toegepast?

NESS L300 is een orthese die wordt ingezet bij personen die als gevolg van een centraal neurologische aandoening zoals eenzijdige verlamming (CVA), multiple sclerose (MS) of cerebrale parese kampen met een voetheffingsprobleem ook wel sleep- of klapvoet genoemd. In overleg met uw behandelaar van Kamer Orthopedie zullen de persoonlijke instellingen om de juiste zenuwen en spieren te stimuleren afgestemd worden.

L300 Go: wanneer wordt het vergoed?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/ kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars, hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u de L300Go een maand uitproberen voordat u overgaat tot aanschaf?

Bij Kamer Orthopedie stellen wij u in de gelegenheid om de L300 Go voor de duur van maximaal 1 maand te huren zodat u zelf het gemak ervan kunt ervaren.
Mocht u (direct) na deze maand besluiten om tot aanschaf over te gaan, dan worden de huurkosten op de aanschafprijs in mindering gebracht.
Voor meer informatie neemt u contact op met Kamer Orthopedie: 085 – 620 9 620