Orthese

orthese

Orthese: wat is dat precies?

Een orthese, naar gelang het type ook wel brace, spalk, helm, korset, steunzool of elastische kous genoemd, is een uitwendig orthopedisch hulpmiddel dat ervoor zorgt dat een lichaamsdeel of -gebied zoals het hoofd, de romp, armen, handen, benen en voeten of combinaties daarvan ondersteund, gecorrigeerd, beschermd, gefixeerd of ontlast moet worden. klik hier voor onze produkten.

Orthesen : welke soorten?

Kamer Orthopedie maakt haar orthesen voornamelijk op maat en in meerdere soorten uitvoeringen en met verschillende materialen. De keuze hangt af van het beoogde doel van de voorziening en de individuele situatie dan wel aandoening van de drager. Wij streven altijd naar de juiste balans in kwaliteit, te bereiken doel en wensen van de medisch behandelaar en gebruiker. Kamer Orthopedie levert daarnaast ook hoogwaardige confectie orthopedische voorzieningen die al dan niet nader aangepast worden op de behoeften van de klant.

Orthese: wanneer nodig?

Orthesen zijn nodig wanneer een lichaamsdeel of -gebied nadere ondersteuning behoeft. Veelal zal de orthopedische voorziening op verwijzing van uw medisch behandelaar voorgeschreven worden en onderdeel uitmaken van een behandeling of therapie. Zodra u de verwijzing heeft ontvangen, komt u met Kamer Orthopedie in contact en hanteren wij de werkwijze die u hier kunt bekijken.

Orthesen : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Orthesen : samengevat

Kortom, een orthese van Kamer Orthopedie is een orthopedische voorziening die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd.Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de EVO. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak

Tagwolk en aandoeningen