Prothese / Orthese

Prothese Orthese bij Kamer Orthopedie Amsterdam en Purmerend

Prothese : wat is dat precies?

Prothese is een orthopedisch hulpmiddel dat een lichaamsdeel vervangt waardoor meer lichaamsfuncties geboden en mogelijk worden voor de drager ervan.  Zo maken wij (onder)armprothesen, (onder)beenprothesen, kunsthanden en kunstvoeten en ook vingers en tenen kunnen wij voor u vervaardigen.

Prothese : welke soorten?

Kamer Orthopedie maakt haar prothesen op maat en in meerdere soorten uitvoeringen en met verschillende materialen. Er zijn cosmetische prothesen waarbij de onderdelen niet instelbaar zijn, er zijn passief instelbare prothesen die met een hand bediend worden, er zijn mechanische prothesen die door lichaamskracht vanuit bijvoorbeeld de schouders of heup geactiveerd worden en er zijn elektrische prothesen die een aantal extra functies kunnen verrichten. De keuze hangt af van het beoogde doel van de voorziening en de individuele situatie van de drager. Wij streven altijd naar de juiste balans in kwaliteit, te bereiken doel en wensen van de medisch behandelaar en gebruiker. Kamer Orthopedie levert daarnaast ook hoogwaardige prothesesystemen die nader aangepast worden op de individuele behoeften van de klant. Zo hebben we statische prothesen, mechanische prothesen en prothesen die door elektrostimulatie worden aangedreven. Klik hier voor myo arm etc. cleg, Genium

Prothese : wanneer nodig?

Een prothese is nodig wanneer het betreffende gebied door ongeval of medisch ingrijpen als gevolg van ziekten zoals kanker of suikerziekte is geamputeerd. Veelal zal de orthopedische voorziening op verwijzing van uw medisch behandelaar voorgeschreven worden en onderdeel uitmaken van een behandeling of therapie.  Zodra u de verwijzing heeft ontvangen, komt u met Kamer Orthopedie in contact en hanteren wij de werkwijze die u hier kunt bekijken.

Prothese : wanneer vergoed ?

Sinds in 2006 het nieuwe zorgstelsel van kracht is geworden is iedere Nederlander verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Op basis van uw verzekering komt u al dan niet voor vergoeding van verschillende hulpmiddelen in aanmerking. Om er zeker van te zijn of de voor u voorgeschreven voorziening vergoed zal worden en wat uw eventuele eigen bijdrage dan wel eigen risico is, verwijzen we u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op de website http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering kunt u terecht voor een actueel overzicht van alle zorgverzekeraars,  hun polissen en de voorwaarden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Prothese : samengevat

Kortom, een prothese is een maatwerkvoorziening bij uitstek die in uiteenlopende uitvoeringen kan worden vervaardigd. Voor welke uitvoering wordt gekozen is uiteraard afhankelijk van de gebruiker en zijn of haar medische indicatie in combinatie met het beoogde doel van het gebruik van de prothese. Kamer Orthopedie wendt graag al haar expertise aan om in samenspraak met uw medisch behandelaar tot de beste orthopedische voorziening te komen voor u. Heeft u een verwijzing van uw medisch behandelaar, dan zien wij u graag voor een eerste afspraak.

Tagwolk en aandoeningen